Youtube marknadsföring

Om man ska marknadsföra sig kan det vbara viktigt att tänka på vad man lägger upp och vad man ska lägga upp. I en videoblogg kan man presentera sig själv och visa vem man är, det kan bli som ett personligt brev men istället för att det står på ett papper som kan tolkas på helt andra sätt så blir det mer att man näst intill är där och presenterar sig för till exempel en arbetsgivare. När man lägger upp videos på youtube så kommer funktionen att man kommentera på den finnas, detta kan var till både för och nackdel beroende på vad för typ av kommentarer det kommer. Kommentarerna kan vara bra att bemöta som kritik till att förbättra sig så att man inte försöker försvara sig då de som kommenterar kan komma med ännu mer skit (Björnram, Lindholm, 2013). Källan är tagen från artikel som beskriver hur orginisationer ska hantera sociala medier, men tipset kan man även tänka på när man marknadsför sig själv. För att lägga upp videos på yputube så behöver man ett acount genom det så får man sin egen kanal där ens material hamnar (Björnram, Lindholm, 2013), när man ska tänka marknadsföring så kan det vara bra att ha en kanal där man lägger upp sitt proffisionella material så att man inte blandar in det i sitt privata material, sådant man inte nödvändigtvis vill visa för en arbetsgivare.

Källa:

Börnram, Elisabeth, Lindholm, Michelle (2013). Rhösska och Konsten,  Att marknadsföra sig genom sociala medier [Elektronisk]. Tillgänglig:
<https://gupea.ub.gu.se/bitstream/2077/22020/1/gupea_2077_22020_1.pdf>[2013-12-04]

Advertisements
Tagged with: ,
Posted in Om Youtube
2 comments on “Youtube marknadsföring
 1. Isabella says:

  Intressant ämne, dock lite förvirrande med rubriken då den inte riktigt förklarar att det är personlig marknadsföring.

  Ett digitalt CV är mer personligt än ett skriftligt (NetWork, ?) och det kan i vissa tillfällen tolkas som ett arbetsprov. Det är viktigt att vara personlig i dessa fall, enligt NetWork, dock finns det många som lider av dåligt självförtroende. Johannes Hansen (Lindberg, 2012) tacklades med detta problem under sin barndom, men lyckades få mod nog att konfrontera sin rädsla. Det är dock få som lyckas med detta – på egen hand i alla fall – och dessa har därför väldigt liten chans att genomföra ett digitalt CV. Om dettta nya sätt slår igenom och tar över, hur går det då för de stackare som inte vågar?

  Källförteckning:
  Lindberg, Josefin. 2012. Så hittar du din talang. Shortcut. Tillgänglig: [2013-12-27]

  NetWork, ?. YouTube. Tillgänglig: [2013-12-27]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: